Zwembaden

Een zwembad met een goede klimaatbeheersing zorgt voor optimaal zwemplezier. Daarnaast is het bittere noodzaak. Wist u dat een te vochtig binnenklimaat van het binnenzwembad zorgt voor schimmel, corrosie van materialen en de zwemmers zelf een ziekmakend gevoel kan geven?

Zwembad ontvochtigen

Binnenzwembaden hebben veelal te maken met een hoge mate van waterverdamping. In combinatie met de hoge temperaturen leidt dat tot een hoge luchtvochtigheid. Het gevolg? Een onaangenaam gevoel, waardoor mensen zich misselijk of oververhit voelen. Daarnaast zorgt de hoge mate van luchtvochtigheid voor vervroegde roestvorming en ontstaat er sneller schimmel. Een zwembad ontvochtiger kan deze problemen verhelpen.

Een zwembadontvochtiger werkt net als een warmtepomp . De ontvochtiger onttrekt de warmte uit de lucht en blaast deze via de uitvoer weer terug de ruimte in, waarbij het vocht verdampt. Hierdoor wordt het niveau van luchtvochtigheid sterk verbeterd, waardoor de lucht in het zwembad niet meer benauwd aanvoelt. Een bijkomend voordeel is dat condensatie op de ramen verleden tijd is. Zeker bij binnenzwembaden met veel glas is dit ideaal! Door de efficiënte vorm van warmteterugwinning bespaart u tot slot aanzienlijk op de verwarmingskosten.

Zwembaden ontvochtigen

Dantherm ontvochtigers

Wij maken gebruik van installaties van Dantherm , een gerenommeerd Deens merk dat al sinds 1958 hoogwaardige oplossingen biedt voor zwembadventilatie. Wij plaatsen, installeren en onderhouden graag uw installaties.

Het perfecte binnenklimaat voor uw zwembad

CoolConnect heeft veel ervaring met het aanleggen van zwembadontvochtigers, zowel bij grote commerciële binnenzwembaden als kleinere privézwembaden. Wilt u perfecte luchtbehandeling in uw zwembad? Neem dan vandaag contact op voor een vrijblijvende afspraak. Wij komen graag langs om de situatie in kaart te brengen en op basis daarvan een offerte op te stellen.

Nu een vrijblijvende afspraak maken