Weet wat u koopt

Gefeliciteerd met uw eerste stap naar een optimaal klimaat! 

U heeft een offerte ontvangen, maar met welke aanbieder maakt u nu de beste keuze? 
Omdat wij overtuigd zijn van onze kwaliteit, vertellen wij graag waar u op moet letten.

Vanzelfsprekend is de prijs-/kwaliteitsverhouding belangrijk. Er zijn veel merken op de markt, en er is veel 'snelle handel'. Als u alleen op de prijs let, kunt u teleurstellingen verwachten. De kwaliteit van veel merken voldoet niet aan de verwachtingen, of de systemen zijn gewoon niet geschikt voor ons zeeklimaat. Dan is ''goedkoop'' binnen een paar jaar ''duurkoop'' geworden.

Onderstaand een aantal belangrijke factoren waar wij in onze offerte al rekening mee gehouden hebben.

Capaciteit. 
De capaciteit van een klimaat installatie moet altijd zorgvuldig geselecteerd worden. Deze moet grofweg minimaal 35 maal de inhoud van de te koelen c.q. verwarmen ruimte per kubieke meter bedragen. Dit is een vuistregel, ook de vorm, de functie en het gebruiksdoel van de ruimte is belangrijk. Een verkeerd berekende capaciteit kan, los van het niet behalen van de gewenste temperatuur, tochtklachten, een hoger energieverbruik en storingen tot gevolg hebben.
Hierdoor zal er vaker dan u lief is, een monteur op de stoep staat. 

Exploitatiekosten. 
Niet alleen het aanschafbedrag bepaalt de exploitatiekosten, maar ook het onderhoud en de levensduur. Een iets hogere investering in kwaliteit verdient zich snel terug.

Onderhoudskosten. 
Deze zijn ook afhankelijk van de kwaliteit. Met een servicecontract weet u exact wat de onderhoudskosten per jaar bedragen en komt u niet voor dure verrassingen te staan. Bovendien zorgt regelmatig onderhoud ervoor dat het energieverbruik laag blijft en de levensduur verlengd wordt. Bij grotere systemen is dit zelfs wettelijk verplicht. Wij bieden in onze offertes altijd een servicecontract aan.

Service- en reparatiemogelijkheden. 
Het is ook belangrijk dat u gedurende de volledige levensduur van uw installatie kunt beschikken over onderdelen en accessoires.
Wij leveren uitsluitend A-merken met een goede ondersteuning vanuit de importeur.
Onze servicedienst is 24 uur per dag bereikbaar. Door onze regionale sales- en serviceteams is er altijd iemand bij u in de buurt. 

Gecertificeerde installateur met ervaring.
Niet iedereen mag een klimaatinstallatie installeren.
Voor het werken met koudemiddelen moeten bedrijven minimaal f-gassen gecertificeerd zijn.
Daarnaast is het natuurlijk prettig voor de continuiteit en de kwaliteit als een installateur al wat langer bestaat.
Wij zijn F-gassen, STEK, PED en VCA gecertificeerd, bestaan al sinds 1997 en hebben duizenden systemen geinstalleerd en in onderhoud.
Hierdoor bent u verzekerd van een hoogwaardige en veilige installatie.

Showroom.
Niets is zo verhelderend als de apparatuur zien en horen.
In onze showroom te Zoetermeer kunnen wij de systemen uitvoerig aan u demonstreren.

Direct bestellen     Ik heb een vraag     Afspraak maken