Serverkoeling

Een serverruimte of datacenter geeft veel warmte af. Bij te hoge omgevingstemperaturen vallen de servers in storing, wat vaak grote gevolgen heeft voor de continuïteit van de werkzaamheden. Daarom is het belangrijk dit soort ruimten te voorzien van een stabiele koeling.

De combinatie van warmteopwekking en koeling maakt een serverruimte tot een behoorlijke energievreter. Daarom is vaak een slimme koeling gewenst.

Klimaatbeheersing serverruimte

Er zijn verschillende oplossingen mogelijk, welke afhankelijk zijn van het belang en de grootte van de betreffende ruimte. Van een eenvoudige comfort airconditioner tot uitgebreide close-control airconditioners, waarmee u zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid volledig kunt bepalen.

Ook zijn er opties mogelijk met free-cooling waarbij de systemen pas inkomen als koelen met buitenlucht niet meer volstaat. Wij hebben een groot aantal van deze ruimten in beheer en kunnen u uitstekend adviseren.

Bent u op zoek naar een goed koelingssysteem voor uw serverruimte? Neem dan nu contact op. Wij geven u graag een goed advies over de beste oplossing voor uw specifieke situatie.

Contact opnemen