Luchtbehandeling

Het effectief reinigen van de lucht wordt steeds belangrijker. Vervuilde lucht in combinatie met optimaal geïsoleerde panden veroorzaken gezondheidsklachten als sufheid, hoofdpijn en tranende ogen. Daarnaast vomt fijnstof een steeds groter probleem.
Steeds meer mensen krijgen last van allergische reacties op stoffen die met goede filters of een geavanceerde luchtreiniger uitstekend uit de lucht te verwijderen zijn. Daarnaast is het belangrijk luchtkanalen regelmatig te reinigen en filters tijdig te vervangen. 
Zo blijft uw ventilatie systeem (luchtbehandelingskast, wtw unit) effiecient en fris.


De classificering van filters is enige tijd geleden volledig aangepast.
In plaats van te werken met bijvoorbeeld F3 en F4 aanduidingen gebruikt men tegenwoordig PM aanduidingen.
Particulate Matter (PM) is gecategoriseerd per formaat: PM10 (0,01mm), PM2,5 (0,0025mm) en PM1 (0,001mm), waarvan de laatste de meest schadelijke vorm is. Na inhalatie beïnvloeden de verschillende formaten fijnstof het lichaam elk op een andere manier.

PM10: Dit zijn deeltjes met een aerodynamische diameter van minder dan 10 micrometer. Deze deeltjes worden vaak aangeduid als “grove deeltjes” en bestaat uit stof van wegen en industrie, alsook deeltjes gevormd door verbranding. Afhankelijk van hun grootte blijven de deeltjes hangen in de longen.

PM2,5: Deeltjes met een aerodynamische diameter kleiner dan 2,5 micrometer. Deze deeltjes bevatten secundaire aërosolen en verbrandingsdeeltjes. Fijne deeltjes kunnen de longblaasjes bereiken

PM1: Ultrafijne deeltjes met een aerodynamische diameter kleiner dan 0,1 micrometer. Ultrafijn stof is de schadelijkste variant van fijnstof omdat de deeltjes direct via de longen doordringen tot de bloedbaan en zich zo verspreiden tot de organen.

Wij adviseren u graag m.b.t. de optimale oplossing voor uw situatie.