Typen airconditioning

Airconditioners zonder buitendeel
Een monoblock airconditioner is een interessante oplossing als u een eenvoudige airconditioner zoekt. Deze units worden tegen de wand met de buitengevel gemonteerd. Hierdoor is de plaatsingskeuze beperkt. De lucht wordt aangezogen en afgeblazen via twee sparingen in de gevel. Er is dus geen buitendeel nodig. Dit soort systemen maken wat meer geluid omdat de compressor in het binnendeel zit.
Hier tegenover staat echter een zeer aantrekkelijke prijs en een eenvoudige installatie.

Split airconditioners
Split systemen zijn leverbaar in vele capaciteiten en modellen waardoor ze geschikt zijn voor het economisch koelen van vrijwel iedere ruimte. Zoals de naam al aangeeft is bij de split airconditioner sprake van twee gescheiden onderdelen, te weten een binnen- en een buitenunit. De binnenunit is een fraai vormgegeven compacte eenheid die in de te koelen ruimte wordt geplaatst. In de binnenunit vind u de verdamper, het filter en de ventilator. De binnenunit is leverbaar in wand-, vloer- en plafond uitvoering waardoor voor iedere ruimte een oplossing beschikbaar is. De gekoelde lucht wordt via instelbare uitblaasopeningen de ruimte ingeblazen.
Door gebruik te maken van speciale regelbare ventilatoren produceren de moderne systemen slechts een minimum aan geluid.
De systemen voorzien van een uitgebreide bediening waarmee de belangrijkste functies kunnen worden ingesteld.

De binnenunit van de split airconditioner is door middel van dunne geisoleerde leidingen verbonden met de buitenunit waarin onder meer de condensor en de compressor zijn ondergebracht. De buitenunit wordt tegen een buitenmuur of bijvoorbeeld op het dak gemonteerd.Ook de buitenunit is door het speciale ontwerp zeer stil.

Wandmodel
Een wandmodel wordt veelal toegepast in woon- en slaapkamers en kleine kantoren. Het fraai vormgegeven, compacte binnendeel wordt hoog aan de wand gemonteerd en blaast fluisterstil de gekoelde lucht de ruimte in. Deze systemen worden geleverd met een uitgebreide infrarood afstandsbediening.

Cassettemodel
Een cassettemodel wordt vaak toegepast in grotere kantoren en winkels met een systeemplafond. De te conditioneren lucht wordt in het midden van het binnendeel aangezogen en vervolgens vierzijdig uitgeblazen. Hierdoor ontstaat een bijzonder gelijkmatige verspreiding van de lucht in de ruimte. Een zeer effectieve oplossing voor het koelen of verwarmen van de ruimte.

Kanaal/satellietmodel
Een kanaal of satellietmodel wordt geheel boven het plafond gemonteerd en is doordoor vrijwel onzichtbaar in de ruimte aanwezig. Deze systemen worden veel toegepast in ongelijk gevormde ruimten of omdat gekozen wordt voor een esthetisch perfecte oplossing. De geconditioneerde lucht wordt via kanalen en roosters in het plafond in de ruimte toegevoerd en afgezogen.Omdat de roosters overal nauwkeurig te plaatsen zijn resulteert dit in een perfecte luchtverdeling en een bijzonder stille werking van het systeem.

Kanaal units kunnen ook voorzien worden van textiele luchtverdeelslangen.
Deze slangen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en brengen de geconditioneerde lucht vrijwel zonder tocht in de ruimte.
Deze slangen worden veelvuldig door ons toegepast in fitnesscentra, kantoren en horeca.

Multi-split airconditioners
Wil men meerdere ruimten gelijktijdig koelen dan zijn hiervoor zogeheten multi-split systemen beschikbaar. Hierbij wordt een grotere buitenunit gecombineerd met verschillende binnenunits. Iedere binnenunit blijft echter onafhankelijk regelbaar.
Voordeel van dit systeem is dat de kosten vaak lager zijn dan bij toepassing van aparte systemen. Bovendien blijft het aantal buitenunits op deze manier beperkt, wat estetisch soms een voordeel biedt.

Computer airconditioners
Het conditioneren van computer- en serverruimten vraagt een bijzondere aanpak. Vaak worden in dergelijk ruimten strenge eisen gesteld aan temperatuur en luchtvochtigheid, die met een normale airconditioner niet te realiseren zijn. Door toepassing van zogenaamde close-control installaties is dit wel mogelijk, en kunnen de ruimtecondities uitermate nauwkeurig geregeld worden. Het is tevens mogelijk de systemen te voorzien van alarmeringen zodat u direct op de hoogte wordt gesteld als er zich problemen voor zouden doen. Wij hebben inmiddels een groot aantal computerruimten bij zéér gerenommeerde bedrijven geconditioneerd.

VRF systemen
Vrijwel alles wat een eindgebruiker van een klimaatsysteem verwacht kan tegenwoordig gerealiseerd worden met een VRF systeem. 
Bij dit inverter gestuurde systeem kunnen een groot aantal binnendelen aangesloten worden op één buitendeel. Er kunnen verschillende modellen binnendelen door elkaar toegepast worden. Alle binnendelen worden aangesloten op één hoofdleiding waardoor de bouwkundige aanpassingen tot een minimum beperkt blijven.
Het systeem kan zowel koelen als verwarmen. Het is zelfs mogelijk om in de ene ruimte te verwarmen en gelijktijdig in de ruimte er naast te koelen. Daarnaast kan het systeem optioneel lokaal of op afstand geheel centraal bestuurd worden. Ook combinatie met ventilatie en warmteterugwinning is goed mogelijk. VRF systemen zijn de meest geavanceerde klimaatinstallaties op dit moment. 

CoolConnect is VRF specialist en heeft al een zeer groot aantal panden in Nederland en daarbuiten van deze systemen voorzien.

Installatie en service
De installatie van een split systeem kan meestal per ruimte in een dag plaatsvinden.
Door de geringe afmetingen van het leidingwerk zijn veelal slechts minimale bouwkundige aanpassingen noodzakelijk. 
Deze aanpassingen voeren wij voor u uit en zijn in onze prijs inbegrepen.
Mocht het toch nodig zijn wat grotere aanpassingen op bouwkundig- of elektrotechnisch gebied uit te voeren dan wordt dit van te voren door ons aangegeven. De uitvoering hiervan kunnen wij, wanneer u dat wenst, wel coördineren zodat u te 
maken heeft met slechts één aanspreekpunt. Wel zo praktisch! 
Na installatie kunt u het systeem direct gebruiken.

Mochten zich problemen voordoen met het systeem dan worden die snel en effectief opgelost door onze landelijk werkende servicedienst. Onze servicedesk is 24 uur per dag bereikbaar.