Wilt u schone lucht op kantoor hebben? Een WTW-unit is de oplossing! Dit ventilatiesysteem hergebruikt warmte en is daardoor ook nog zeer energiezuinig.
Een WTW-unit (Warmte Terugwinning Unit) is een ventilatiesysteem dat vuile lucht afvoert, zonder daarbij de warmte verloren te laten gaan. In de zomer gebeurt precies het tegenovergestelde. Dan verlaat de warme lucht juist de ruimte en laat het systeem juist koude lucht binnen. Dit heet ook wel balansventilatie.
WTW-units worden veel in nieuwbouwprojecten gebruikt omdat het bijdraagt aan een duurzaam pand. Het is juist daarom geschikt om oudere panden te verduurzamen. Wilt u een goed advies ontvangen? Neem dan nu contact op. Onze adviseurs komen graag op locatie langs, zodat ze de situatie in kaart kunnen brengen. Op basis daarvan stellen we een offerte op.
Voor een zo lang mogelijke levensduur is het van belang om de WTW-unit met regelmaat te laten onderhouden en reinigen. Op die manier verlengt u de levensduur van het apparaat én zorgt u voor een optimale werking. Wij raden aan om uw systeem om de twee jaar te laten onderhouden en reinigen.
Ik wil onderhoud aan mijn WTW-unit
Het effectief reinigen van de lucht wordt steeds belangrijker. Vervuilde lucht in combinatie met optimaal geïsoleerde panden veroorzaken gezondheidsklachten als sufheid, hoofdpijn en tranende ogen. Daarnaast vormt fijnstof een steeds groter probleem.
Steeds meer mensen krijgen last van allergische reacties op stoffen, die met goede filters of een geavanceerde luchtreiniger uitstekend uit de lucht te verwijderen zijn. Daarnaast is het belangrijk luchtkanalen regelmatig te reinigen en filters tijdig te vervangen. Zo blijft uw ventilatiesysteem (luchtbehandelingskast, WTW-unit) efficiënt en fris.
De classificering van filters is enige tijd geleden volledig aangepast.
In plaats van te werken met bijvoorbeeld F3 en F4 aanduidingen gebruikt men tegenwoordig PM aanduidingen.
Particulate Matter (PM) is gecategoriseerd per formaat: PM10 (0,01mm), PM2,5 (0,0025mm) en PM1 (0,001mm), waarvan de laatste de meest schadelijke vorm is. Na inhalatie beïnvloeden de verschillende formaten fijnstof het lichaam elk op een andere manier.
PM10: Dit zijn deeltjes met een aerodynamische diameter van minder dan 10 micrometer. Deze deeltjes worden vaak aangeduid als “grove deeltjes” en bestaat uit stof van wegen en industrie, alsook deeltjes gevormd door verbranding. Afhankelijk van hun grootte blijven de deeltjes hangen in de longen.
PM2,5: Deeltjes met een aerodynamische diameter kleiner dan 2,5 micrometer. Deze deeltjes bevatten secundaire aerosolen en verbrandingsdeeltjes. Fijne deeltjes kunnen de longblaasjes bereiken
PM1: Ultrafijne deeltjes met een aerodynamische diameter kleiner dan 0,1 micrometer. Ultrafijnstof is de schadelijkste variant van fijnstof, omdat de deeltjes direct via de longen doordringen tot de bloedbaan en zich zo verspreiden tot de organen.
Wij adviseren u graag over de optimale oplossing voor uw situatie.
088-2665266
sales@coolconnect.nl
Afspraak maken
Offerte aanvragen
Informatie aanvragen
Storing melden
Bel mij