Warmtepomp installatie

Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de traditionele Cv-installatie. Deze elektrische pomp zorgt voor een aanzienlijke daling in energieverbruik, tot wel 55 procent. Ook maakt u hiermee uw kantoor of bedrijfsruimte gasloos.

Een warmtepomp haalt de warmte uit grondwater, de bodem of de (buiten)lucht. Vervolgens pompt het de warme lucht naar andere ruimtes. Hierdoor is er, in tegenstelling tot de traditionele Cv-installatie, geen gas nodig om een ketel te verwarmen.

Is uw pand niet goed geïsoleerd? Dan heeft een volledig elektrische warmtepomp te weinig kracht om het gehele gebouw te verwarmen. Een hybride warmtepomp biedt dan de oplossing. Een hybride systeem werkt samen met uw bestaande Cv-installatie. Is het te koud in het pand? Dan springt de Cv bij.

 

VRF systeem warmtepompen

Een VRF-systeem zorgt voor perfect binnenklimaat in meerdere ruimtes, die ook nog los te bedienen zijn. Zo kan in ruimte A de temperatuur ingesteld worden op 20 graden Celsius en in Ruimte B bijvoorbeeld op 22 graden Celsius. Perfect voor bijvoorbeeld hotels, maar ook voor kantoren. Het systeem kan de ruimte koelen, maar ook verhitten.

Het VRF-klimaatsysteem bestaat uit één buitenunit. Via het leidingencircuit wordt de warme of koude lucht naar de juiste ruimte geleidt. De afgifte van warmte verloopt dan via het ventilatiesysteem, tapwater of via de vloerverwarming.

Een VRF-systeem is geschikt voor bedrijfspanden met minimaal 5 ruimtes. Wilt u weten hoe dit systeem uw energiekosten kan verlagen en voor een geweldig binnenklimaat zorgt? Wij vertellen u er graag meer over. Neem nu contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Nu contact opnemen

 

Waar wordt een warmtepomp geplaatst?

Een warmtepomp is over het algemeen log en groot. Daarom is de pomp op het dak laten plaatsen de meest logische oplossing. De pomp is dan immers uit het zicht. Het is dan uiteraard wel van belang dat het dak het gewicht van de warmtepomp aan kan.

Wilt u een warmtepomp laten installeren? We komen graag bij u langs om uw situatie in kaart te brengen. Vervolgens maken we voor u een op maat gemaakte offerte.

Nu contact opnemen