Onderhoud zonnepanelen

In principe hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig. Toch is het verstandig om uw zonnepanelen jaarlijks te laten onderhouden door een ervaren onderhoudstechnicus.

Uw zonnepanelen laten reinigen

Zonnepanelen staan buiten en worden daarom vies. Dit opgehoopte vuil zorgt ervoor dat uw zonnepanelen minder goed renderen, waardoor u toch meer grijze stroom moet gebruiken. Zonde, want u heeft natuurlijk niet voor niets zonnepanelen laten installeren.

Het meeste vuil zoals zand en stof wordt weggespoeld door de regen. Ander vuil van bijvoorbeeld takken, bladeren en vogelpoep zijn hier juist de boosdoener. Als dit opgehoopt blijft daalt de energieopwekking van uw zonnepanelen. En dat is natuurlijk zonde.

Wij maken de zonnepanelen op de juiste wijze schoon, zonder schoonmaakmiddelen. Het gebruik van chemische middelen kan zorgen voor een glans, wat ervoor zorgt dat de zon tegengehouden wordt. Het gevolg daarvan is dat uw zonnepanelen minder goed werken. Zonnepanelen op de juiste wijze schoonmaken is dus van groot belang!

Reinig mijn zonnepanelen

Technisch onderhoud aan uw zonnepanelen

De zonnepanelen zijn door middel van kabels, koppelstukken en omvormers aangesloten op uw elektriciteitsnetwerk. Het is verstandig om deze van tijd tot tijd te laten controleren. Een kapotte kabel kan ervoor zorgen dat de opgewekte stroom verloren gaat.

Goed onderhoud voorkomt hoge reparatiekosten. Schakel daarom CoolConnect in. Onze gecertificeerde onderhoudstechnici zorgen ervoor dat uw zonnepanelen in perfecte conditie blijven en optimaal rendement hebben. Neem nu contact op voor een vrijblijvende offerte.

Reinig mijn zonnepanelen