Warmtepomp voor bedrijven

Een warmtepomp voor uw kantoor of bedrijfsruimte is een kostenbesparende en duurzame investering! Vaak is het zelfs mogelijk om subsidie of belastingvoordelen te krijgen wanneer u investeert in duurzame klimaatbeheersingssystemen.

Efficiënt en duurzaam omgaan met energie.

Er zijn twee veelvoorkomende typen warmtepompen. Warmtepompen waarbij de energie wordt opgeslagen middels een bron in de grond (watergevoerde warmtepomp) en systemen waarbij warmte uit de buitenlucht gehaald wordt (luchtgevoerde warmtepomp). 

Beide typen zijn, vergeleken met andere verwarmingssystemen, zeer energievriendelijk.
Dit omdat deze systemen niet gebaseerd zijn op het verbranden van brandstof, maar op het verplaatsen (pompen) van warmte. Hierdoor zijn warmtepompen tot wel vijf keer energievriendelijker dan andere verwarmingstoestellen en is de CO2 uitstoot veel lager!

Wat doet een warmtepomp?

Warmtepompen halen calorieën uit de buitenlucht of uit aardwarmte en vervoeren deze naar de te verwarmen ruimten. Bij een luchtwarmtepomp kan dit principe doorgaan tot zeer lage buitentemperaturen van -25°C. Een en ander hangt echter af van het toegepaste systeem. 

Met een goed berekende warmtepomp heeft u geen bijkomend verwarmingssysteem nodig. Wij koppelen de warmtepomp aan vloerverwarming, radiatoren en tapwaterinstallaties. Daarnaast zoeken wij vaak naar mogelijkheden om de energie voor de warmtepomp zo duurzaam mogelijk op te wekken, bijvoorbeeld met zonnepanelen of windenergie. Hierdoor is het mogelijk zelfs ''nul op de meter'' panden te realiseren. 

Met een warmtepomp is de temperatuur in uw pand perfect onder controle. Dit voor veel minder kosten dan met een cv-installatie of elektrische convectoren. Bekijk voorbeelden van de toepassing van een warmtepompsysteem in uw woning .

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw situatie?

Nu contact opnemen