Ventilatie voor scholen

Een veilige en schone leeromgeving begint met een goed binnenklimaat. Het mag niet te warm, of juist te koud zijn. Aan de andere kant moet de lucht ook schoon zijn. Wist u dat vervuilde lucht kan zorgen voor klachten als hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid? Uw leerlingen hebben er dus baat bij om te werken en leren in een school met goede systemen voor klimaatbeheersing . Deze zorgen voor goede ventilatie, maar ook voor aangename temperaturen.

Klimaatbeheersing voor scholen

Onze klimaatsystemen zorgen voor een prettig en schoon binnenklimaat. Daarnaast zijn de installaties niet zichtbaar, vaak omdat ze op het dak geplaatst worden.

Een VRF-systeem is in de meeste gevallen de perfecte oplossing. Dit systeem stuurt meerdere airco's door het hele gebouw aan. De buizen worden netjes weggewerkt, waardoor de leerlingen niet naar lelijke buizen lopen te kijken. Onze moderne aircosystemen zorgen niet alleen voor verkoeling, maar filteren ook de lucht. Ook verhitten de airco's de ruimte in de winter. Moderne airco's kunnen namelijk veel meer dan alleen koelen.

ventilatie voor scholen

Dankzij de ingebouwde HEPA-filters worden allergenen uit de lucht gefilterd. Wel zo fijn voor leerlingen met een allergie! Ook filtert het stof, bacteriën en virussen uit de lucht.

De temperatuur is per ruimte te bedienen met een handig en intuïtief bedieningspaneel. Docenten stellen zo eenvoudig hun ideale temperatuur in.

Duurzaam en energiezuinig

CoolConnect houdt altijd rekening met het klimaat. Wij realiseren regelmatig gasloze en energiezuinige klimaatoplossingen . Door het gebruikmaken van een warmtepomp zorgen wij voor een gasloze school. Eventueel plaatsen wij zonnepanelen. Zo ontstaat er een nul-op-de-meter oplossing. Dit is goed voor het klimaat, bespaart geld én zorgt ervoor dat het pand in waarde stijgt. Een duurzaam pand stijgt immers in waarde.

Maatwerk binnenklimaatsysteem

Wilt u een veilige en schone leeromgeving creëren voor uw leerlingen? Het begint bij een goed binnenklimaatsysteem! Wij komen graag bij u langs op locatie om de situatie in kaart te brengen en u van advies te voorzien. 

Nu een adviesgesprek aanvragen